Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Ταξιδιωτικός οδηγός

Παραμυθένια, ρομαντική, μεγαλοπρεπής, η Βουδαπέστη είναι ένα κράμα αρχοντικής αύρας και κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας. Η πόλη των spa, η πόλη των σπηλαίων, η πόλη των κάστρων και των γεφυρών. Όπως και να την αποκαλέσεις, η Βουδαπέστη θα σας γοητεύσει με την ενέργειά της.

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας. Η Βουδαπέστη είναι μία πόλη στη καρδιά της Ευρώπης, μια μητρόπολη σε ακμή όπου το ιστορικό παρελθόν και το μοντέρνο παρών αναμειγνύονται με κοσμοπολίτικη φλόγα. Με τον αρχιτεκτονικό της πλούτο και την φυσική ομορφιά της κατατάσσεται δίπλα στο Παρίσι, τη Ρώμη και την Πράγα ως μία μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη.

Υδάτινο σύνορο των δύο πλευρών της ουγγρικής πρωτεύουσας, ο Δούναβης βάζει τη δική του πινελιά γοητείας σε αυτή την πόλη-αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Στη δυτική όχθη, η παλιά πόλη της Βούδας και της Οβούδας με τους δασωμένους λόφους, προσφέρεται για περαντζάδες στα σοκάκια και τις πλατείες, με soundtrack τσιγγάνικα βιολιά από πλανόδιους μουσικούς. Στην ανατολική όχθη, η επίπεδη Πέστη γοητεύει με τους κομψούς δρόμους, τα πολυτελή μέγαρα και το ανατρεπτικό της nightlife.

Το κλίμα της Βουδαπέστης χαρακτηρίζεται ως ήπιο ηπειρωτικό, χαρακτηριστικό της Παραδουνάβιας περιοχής, με αρκετές βροχές. Η ημερήσια διακύμανση της θερμοκρασίας είναι αρκετά υψηλή. Η μέση ετήσια μέση θερμοκρασία είναι 11,2 °C. Ο θερμότερος μήνας θεωρείται ο Ιούλιος με μέση θερμοκρασία 20 °C, ενώ ο ψυχρότερος είναι ο Ιανουάριος με μέση θερμοκρασία 2 °C. Σε μία πολύ ζεστή καλοκαιρινή μέρα, η θερμοκρασία μπορεί να σκαρφαλώσει στους 38 °C, ενώ αντίστοιχα σε μία παγωμένη χειμωνιάτικη μέρα μπορεί να μειωθεί στους -25 °C (!). Οι περισσότερες βροχές σημειώνονται κατά την άνοιξη, ενώ τα καλοκαίρια είναι στεγνά. Τα φθινόπωρα είναι δροσερά, με ομίχλη και βροχή και το χειμώνα χιονίζει συχνά.

Αναπόσπαστο κομμάτι του τοπίου, οι περίφημες γέφυρες που στεφανώνουν το ποτάμι, ονειρικά φωταγωγημένες τη νύχτα σαν υπερδουνάβια γλυπτά. Μπαρόκ μνημεία, μέγαρα art nouveau, νοσταλγικά καφέ αλλά και ultra μοντέρνα malls συνθέτουν το μωσαϊκό της μητρόπολης που αναδύει μια αίσθηση ανεμελιάς. Κυκλοφορήστε με ποδήλατο ή με τα πόδια κι ανακαλύψτε τα όμορφα μυστικά της Βουδαπέστης στις όχθες της, στο νησάκι Μαργαρίτα, στα διάσημα από την εποχή των Ρωμαίων και των Οθωμανών θερμά λουτρά.

Πηγή πληροφοριών:  aegeanair.com | clickalife.gr | taxidologio.gr | takeatour.gr
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Booking.com
Τι ειναι το Travelink;

Είναι ένα ταξιδιωτικό portal
με σκοπό την ενημέρωση των ταξιδιωτών για...

Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης

Διαβάστε προσεκτικά
τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας

Δείτε αναλυτικά
Επικοινωνια

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Φόρμα επικοινωνίας

Travelink - Ο ταξιδιωτικός σας σύνδεσμος