Τόκιο, Ασία

Ταξιδιωτικός οδηγός

Πολλοί αποκαλούνε το Τόκιο – “πόλη του μέλλοντος, λόγω της εμμονής και της παραγωγικότητάς του σε προϊόντα νέας τεχνολογίας. Είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να εξερευνήσει αρχαίους ναούς και, στη συνέχεια, να ξεφαντώσει σε ένα μπαρ με καραόκε.

Το Τόκιο βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Χονσού της Ιαπωνίας και είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Είναι η έδρα της ιαπωνικής κυβέρνησης ενώ φιλοξενεί το αυτοκρατορικό παλάτι και την οικία της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας. Αποτελεί ένα από τα 47 νομαρχιακά διαμερίσματα της Ιαπωνίας και ο πληθυσμός του ανέρχεται σε 12.000.000 κατοίκους. Η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο μάλιστα φιλοξενεί 39.000.000 ανθρώπους κάτι που την μετατρέπει στην πιο πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο.

Ιστορία του Τόκιο

Η ίδρυση του τοποθετείται περίπου στον 12 αιώνα όταν η φυλή Έντο ίδρυσε εδώ ένα ομώνυμο μικρό ψαροχώρι. Η ιστορική ημερομηνία του 1603 χαρακτηρίζεται σταθμός για την εξέλιξη της πόλης καθώς τότε πραγματοποιήθηκε η ενοποίηση της Ιαπωνίας και ο στρατηγός Σογκούν κατέστησε το Έντο βασικό κέντρο της χώρας. Από τότε η πόλη αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και μέχρι τον 18ο αιώνα ο πληθυσμός της ήδη ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο κατοίκους. Το 1869 ο 17χρονος αυτοκράτορας Μέιτζι μετακομίζει από την έως τότε αυτοκρατορική πρωτεύουσα του Κιότο στο Εντό αφού τον προηγούμενο χρόνο είχε μετονομάσει το δεύτερο σε Τόκιο που είχε τη σημασία της "ανατολικής πρωτεύουσας". Έτσι λοιπόν το Τόκιο που ήδη αποτελούσε το πολιτικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας μετατρέπεται και τυπικά σε πρωτεύουσα. Σήμερα το Τόκιο μαζί με τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της παγκόσμιας οικονομίας, ηγείται των εμπορικών και οικονομικών εξελίξεων στην Ασία και κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των σημαντικότερων χρηματαγορών του πλανήτη. Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που κάνει το Τόκιο να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι παρά τον τεράστιο πληθυσμό του θεωρείται η τέταρτη πιο βιώσιμη μεγαλούπολη στον κόσμο και αυτό γιατί υιοθετεί ορισμένα στοιχεία που προσδίδουν στους κατοίκους της υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής στην καθημερινότητά τους. Ταυτόχρονα όμως είναι η πόλη που έχει υψηλότερο κόστος ζωής κάτι που σίγουρα σχετίζεται με το ότι το Τόκιο ξεπερνάει ακόμα και τη Νέα Υόρκη και κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των πλουσιότερων χωρών βάση παραγόμενου ΑΕΠ.

Καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το Τόκυο είναι την άνοιξη και το φθινόπωρο όπου ο καιρός είναι αρκετά γλυκός με τη θερμοκασία να κυμαίνεται από 11 μέχρι 15 βαθμούς αλλά και αρκετές βροχές. Καλή περίοδος είναι και το χειμώνα αν και πολλές φορές ο υδράργυρος φτάνει στο 0 βαθμούς. Χειρότερη περίοδος είναι το καλοκαίρι με πολύ ζέστη ( κοντά στους σαράντα η μέγιστη ) και έντονη υγρασία.

Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο ονομάζεται Narita Airport και βρίσκεται 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Τόκυο. Ο πιο γρήγορος και καλύτερος τρόπος για να φτάσετε στην πόλη είναι το τρένο Narita Express που θα σας μεταφέρει σε 55 λεπτά στο κεντρικό σταθμό τρένων του Τόκυο.

Χρησιμοποιήστε για τις μετακινήσεις σας το μετρό το οποίο έχει πάρα πολλές γραμμές και εξυπηρετεί όλες τις περιοχές του Τόκυο που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον. Tο μετρό δουλεύει από τις πέντε το πρωί μέχρι τις μια το βράδυ. Αν σας αρέσει το περπάτημα το Τόκυο είναι μια πολύ ασφαλής πόλη, ακόμα και το βράδυ δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει κανείς.

Αξιοθέατα

Ο ναός Σενσότζι

O Senso-ji είναι ένας βουδιστικός ναός στην Αsakusa. Ολοκληρώθηκε το 645 και θεωρείται ο παλαιότερος ναός στο Τόκυο. Σύμφωνα με την παράδοση, το 628 δύο αδέρφια ψαράδες, οι Hinokuma Hamanari και Hinokuma Takenari βρήκαν στα δίκτυα τους στον ποταμό Sumida ένα άγαλμα της Kannon, θεάς της Ευσπλαχνίας και παρ’ όλο που έριξαν το άγαλμα πίσω στον ποταμό, αυτό ξαναβρίσκοταν στα δίκτυα τους. Τότε το πήγαν στο χωριό, όπου ο αρχηγός του χωριού Haji no Nakatomo έχτισε το ναό προς τιμήν της θεάς και το τοποθέτησε εκεί. Στην περιοχή διοργανώνονται κάθε χρόνο φεστιβάλ και πανηγύρια όπως τα Sanja Matsuri (τον Μάιο), Hozuki-ichi (Ιούλιο), Asakusa Samba Carnival (Αύγουστο), Tokyo Jidai Matsuri (Νοέμβριο) και Hagoita-ichi (Δεκέμβριο).

Το Hagoita-ichi διοργανώνεται από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου. Κοντά στο κυρίως κτήριο του Senso-ji στήνονται πάγκοι όπου πωλούνται τα hagoita και άλλα διακοσμητικά για το Νέο Έτος. Ηagoita είναι ένας είδος ξύλινης ρακέτας που χρησιμοποιείται για το hanetsuki, παιχνίδι που παίζεται το Νέο Έτος και θυμίζει το badminton (μπάντιμιντον). Oι hagoita που πωλούνται στο ναό δεν χρησιμοποιούνται για το παιχνίδι, αλλά σαν φυλαχτά για το σπίτι (όταν έρχεται το κακό, η ρακέτα το χτυπάει και φεύγει μακριά.. ). O ναός Senso-ji απέχει 5 λεπτά με τα πόδια από το σταθμό Asakusa στη γραμμή Ginza του μετρό του Τokyo.

Η περιοχή Σιντζούκου

Η περιοχή Σιντζούκου είναι ένα από τα 23 γεωγραφικά διαμερίσματα του Τόκιο Αποτελεί ένα από τα κυριότερα εμπορικά και διοικητικά κέντρα που μεταξύ άλλων στεγάζει τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό του κόσμου (Shinjuku Station) και μια σειρά από σημαντικά κυβερνητικά κτίρια. Η έκταση που καταλαμβάνει ανέρχεται στα 18,23 τετραγωνικά χιλιόμετρα με τον πληθυσμό που φιλοξενεί να ξεπερνά τις 312.000 αγγίζει τα εκπληκτικά νούμερα πυκνότητας των 17.000 ατόμων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό της περιοχής είναι πολυεθνική σύσταση του πληθυσμού. Συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2005 είχαν καταγραφεί περίπου 30.000 αλλοδαποί από 107 διαφορετικές εθνικότητες. Ανέκαθεν η περιοχή λόγω της χωροθέτησης της διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στα δρώμενα της πόλης. Μέχρι το 1634 φιλοξενούσε ένα σημαντικό αριθμό μνημείων και ναών ενώ στη συνέχεια εδώ οικοδομήθηκε ένα οχυρωματικό έργο που είχε σκοπό την προστασία του Εντό. Επίσης από εδώ διέρχονταν επίσης η Kōshū Kaidō που ήταν μία από τις κυριότερες οδικές αρτηρίες εκείνης της εποχής. Από το 1920 η περιοχή Σιντζούκου άρχισε να επεκτείνεται και μετά τον μεγάλο σεισμό του 1923 γνώρισε μεγάλης κλίμακας ανοικοδόμησης που ακολουθούσε τα αυστηρότερα πρότυπα αντισεισμικής προστασίας.

Μερικά χρόνια αργότερα καταστράφηκε το 90% των κτιρίων εξαιτίας των αεροπορικών επιδρομών που διήρκεσαν από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο του 1945. Μέσα στις επόμενες δεκαετίες η περιοχή ανοικοδομήθηκε ξανά και έφτασε στο σημείο να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα της πόλης. Το 1991 μεταφέρθηκε εδώ το κτίριο της μητροπολιτικής κυβέρνησης και από τότε θεωρείται κέντρο εξελίξεων και σε πολιτικό επίπεδο. Επιπλέον στην Σιντζούκου θα βρείτε ένα τεράστιο αριθμό πολυκαταστημάτων, κινηματογράφων, εστιατορίων και μπαρ Μπορείτε λοιπόν εύκολα να αντιληφθείτε ότι με μια βόλτα στην περιοχή θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε ένα ευχάριστο και ψυχαγωγικό απόγευμα.

Ο πύργος του Τόκιο

Ο Πύργος του Τόκιο είναι ένας πύργος παρατήρησης και επικοινωνιών που βρίσκεται στην περιοχή Shiba Park, Minato του Τόκιο Το ύψος του ανέρχεται στα 332,5 μέτρα και αποτελεί τη δεύτερη ψηλότερη κατασκευή σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Η δομή του είναι εμπνευσμένη από τον Πύργο του Άιφελ και το η απόχρωση πορτοκαλί και άσπρου χρώματος τον κάνει να ξεχωρίζει και να διεκδικεί περίοπτη θέση στο διάγραμμα της πόλης. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1957 όταν η ανάδοχος εταιρία άρχισε επίσημα τις εργασίες. Το αρχικό σχέδιο του Hisakichi Maeda που είναι ο πρόεδρος της εταιρίας στην οποία ανήκει ο πύργος ή αν η κατασκευή να ξεπεράσει το ύψος του Empire State Building (381 μέτρα) και να γίνει η ψηλότερη κατασκευή στον κόσμο.

Ωστόσο το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο ματαιώθηκε λόγω της έλλειψης περισσότερων χρημάτων και υλικών. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 4.000 τόνοι χάλυβα και περισσότεροι από 400 εργάτες που εργάζονταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Η σχεδίασή του λαμβάνει σοβαρά υπόψιν τα θέματα ασφάλειας και αντοχής, έτσι ο πύργος έχει σχεδιαστεί ώστε να αντέχει αρκετά Ρίχτερ σεισμού αλλά και δυνατούς τυφώνες η ταχύτητα των οποίων μπορεί να ξεπερνάει και τα 220 χιλιόμετρα την ώρα.  Το κόστος του ανήλθε στα 8.400.000 δολάρια (2.800.000.000 γιεν) και άνοιξε για το κοινό στις 23 Δεκεμβρίου του 1953. Από την πρώτη στιγμή της ανέγερσής του κύρια λειτουργία του που αντικατόπτριζε και το σκοπό της ανέγερσής του ήταν η στήριξη κεραιών που προορίζονταν για τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Κατά τη διάρκεια των ετών έγινε αντιληπτό ότι ο πύργος μπορεί να καλύπτει πολλά από τα έξοδά του και να είναι κερδοφόρος στην περίπτωση που προβαλλόταν και ως τουριστικό αξιοθέατο. Γι' αυτό λοιπόν στο χώρο του πύργου κατασκευάστηκαν εστιατόρια, καταστήματα, μουσείο και γκαλερί τέχνης. Όλα αυτά οδήγησαν περισσότερα από 150.000.000 ανθρώπους να επισκεφτούν τον πύργο και το ίδιο το οικοδόμημα να μετατραπεί σε ένα πασίγνωστο αξιοθέατο που πλέον είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την πόλη. Δεν έχετε λοιπόν παρά να επιβιβαστείτε σε έναν από τους ανελκυστήρες και να φτάσετε στο ειδικό κατάστρωμα παρατήρησης όπου η πόλη πραγματικά θα απλώνεται στα πόδια σας.

Η γέφυρα του ουράνιου τόξου

Πρόκειται για την κρεμαστή γέφυρα που ενώνει τις περιοχές Shibaura Pier και Minato του Τόκιο. Η κατασκευή της άρχισε το 1987 και ολοκληρώθηκε το 1993. Το μήκος της ανέρχεται σε 789 μέτρα και διαθέτει τρεις γραμμές κυκλοφορίας στα δύο της καταστρώματα. Το ανώτερο κατάστρωμα ονομάζεται Shuto Expressway, στη μέση βρίσκεται η περιφερειακή οδός 482, και στο χαμηλότερο κατάστρωμα το Yurikamome rapid transit system μαζί με τον πεζόδρομο που διατρέχει όλο το μήκος της γέφυρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των αυστηρών κανόνων ασφαλείας που αφορούν τη λειτουργία της γέφυρας, ισχύει η απαγόρευση της διέλευσης σε σε ποδήλατα και μοτοποδήλατα αλλά και η απαγόρευση στους κατόχους μοτοσυκλετών να φέρουν συνεπιβάτη κατά τη διέλευσή τους. Οι πύργοι πάνω στους οποίους στηρίζεται η γέφυρα είναι λευκού χρώματος συνδυάζονται απόλυτα με το τοπίο και κατά τη διάρκεια της νύχτας αυτοί όπως και το σύνολο της γέφυρας φωτίζονται με κόκκινα, λευκά και πράσινα φώτα αποδίδοντας ένα πολύ όμορφο θέαμα. Ο πεζόδρομος της γέφυρας εξελίσσεται και στις δύο πλευρές της γέφυρας δίνοντας τη δυνατότητα στους διερχόμενους να απολαμβάνουν τη θέα είτε προς την εσωτερική πλευρά λιμανιού είτε προς τον κόλπο του Τόκιο και του βουνού Φίτζι. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε στο μυαλό σας εάν αποφασίσετε να τη διασχίσετε με τα πόδια είναι ότι οι πεζόδρομοι λειτουργούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Το κτίριο του κοινοβουλίου

Το κτίριο του εθνικού κοινοβουλίου της Ιαπωνίας αποτελείται από δύο πτέρυγες. Στο αριστερό τμήμα στεγάζει το κτίριο όπου γίνονται οι σύνοδοι της βουλής των αντιπροσώπων και στο δεξιό τμήμα βρίσκονται οι χώροι συνεδριάσεων των συμβούλων. Η ιστορία κατασκευής του κτιρίου μας γυρνάει αρκετά χρόνια πίσω όταν το 1886 οι Γερμανοί αρχιτέκτονες Wilhelm Bockmann και Hermann Ende κλίθηκαν στη Ιαπωνία ώστε να συντάξουν τα σχέδια για την ανέγερση αυτού του δημόσιου οικοδομήματος. Τα αρχικά σχέδια που εκπονήθηκαν χαρακτηρίζονταν από την χαρακτηριστική τοιχοποιία τους τρούλους και την κλασική διακόσμηση που συνόδευε την πλειοψηφία των δημοσίων κτιρίων εκείνης της εποχής στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Παρά ταύτα όμως η κτιτική που είχε ασκηθεί εκείνη την εποχή στις διεθνιστικές πολιτικές της κυβέρνησης, ανάγκασε τους σχεδιαστές να υιοθετήσουν περισσότερα χαρακτηριστικά ανατολικής αρχιτεκτονικής.

Μάλιστα το 1898 ο πρωθυπουργός Hirobumi συμβουλεύτηκε τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Ralf Adams Crams, ο οποίος πρότεινε τα πιο ανατολίτικα χαρακτηριστικά να περιλαμβάνουν μια σειρά από κεραμοσκεπές και την ευρεία χρήση μεγάλων εισόδων και πυλών. Έτσι το 1890 μετά από μια σύμπραξη Ιαπώνων και ξένων αρχιτεκτόνων επιτυγχάνεται η ανέγερση του πρώτου κτιρίου του κοινοβουλίου στην περιοχή της Hibiya. Δυστυχώς όμως δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1891 μια καταστρεπτική πυρκαγιά ισοπέδωσε το κτίριο και ανάγκασε την πολιτειακή ηγεσία να προβεί αμέσως στις διαδικασίες αντικατάστασής του. Οι προσπάθειες αυτές καρποφόρησαν και έτσι το κτίριο απέκτησε στέγη μερικά χρόνια αργότερα το 1927. Το νέο κτίριο ήταν σαφώς μεγαλύτερο από το πρώτο και με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Katsura Taro οικοδομήθηκε με επιρροές από την ιταλική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός που έγινε το 1918 ανέδειξε νικητή τον αρχιτέκτονα Watanade Fukuzo ο οποίος υιοθέτησε και συνδύασε πολλά καινούρια χαρακτηριστικά χωρίς να απορρίπτει όμως της αρχές των πρώτων αρχιτεκτόνων Ende και Bockmann's.

Το εθνικό μουσείο του Τόκιο

Το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο μουσείο της Ιαπωνίας. ιδρύθηκε το 1872 και αποτελείται από ένα σύμπλεγμα κτιρίων που στεγάζουν τους χώρους των ανασκαφικών ευρημάτων, την πινακοθήκη, του χώρους σύγχρονης τέχνης, το κέντρο έρευνας, εστιατόρια, χώρους υπαίθριων εκθέσεων και πολλά άλλα. Θα το βρείτε εντός του πάρκου Ueno στην περιοχή Taito και σίγουρα μία επίσκεψή σας σε αυτό δε θα είναι καθόλου βαρετή αφού ο αριθμός και η ποικιλία των εκθεμάτων σίγουρα θα αντιστοιχεί σε κάποιον τομέα που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σας.

Πιο συγκεκριμένα το μουσείο διαθέτει περισσότερα από 110.000 αντικείμενα που ορισμένα εξ' αυτών αφορούν την τέχνη άλλα την αρχιτεκτονική και άλλα τον αρχαίο κόσμο της Ιαπωνίας και την ευρύτερης περιοχής της Ασίας. Στα μάτια του επισκέπτη απλώνεται το πολύχρωμο φάσμα των πολιτιστικών παραδόσεων της ανατολής σε συνδυασμό με τις επιρροές που δέχτηκε από τον δυτικό πολιτισμό στο πέρασμα της ιστορίας και το ρόλο που έπαιξε σε αυτό ο δρόμος του μεταξιού. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ιστορία του ξεπέρασε με επιτυχία πολλές δυσκολίες όπως ο μεγάλος σεισμός του 1923 και το προσωρινό κλείσιμο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Τέλος για την ευκολότερη περιήγησή σας στους χώρους του μουσείου υπάρχουν ηχογραφημένες οδηγίες στα ιαπωνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, κορεάτικα και ισπανικά.

Η περιοχή Shibuya

Μία από τις διασημότερες περιοχές του Τόκιο που προσφέρονται για βόλτα και shopping therapy είναι η Shibuya. Πολλοί την περιγράφουν ως τον ορισμό του καταναλωτικού παραδείσου και σίγουρα δεν έχουν άδικο. Ταυτόχρονα φιλοξενεί μια σειρά από μεγάλες εταιρείες όπως Calpis, Casio, Niwango, ABB Group, Virgin Atlantic Airways. το γεγονός αυτό τη μετατρέπει αναμφισβήτητα σε ένα σημαντικότατο κέντρο εξελίξεων σε τομείς όπως η πληροφορική, το εμπόριο η οικονομία και η βιομηχανία.

Η έκταση της περιοχής Shibuya ξεπερνά για λίγο τα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα και ο πληθυσμός της ανέρχεται σε 208.371 κατοίκους. Φιλοξενεί τον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό που είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους σε ολόκληρη τη χώρα και μεταξύ άλλων είναι πασίγνωστος για το άγαλμα το σκύλου Hachiko του οποίου η πιστή συμπεριφορά του δημιούργησε ένα θρύλο που είναι γνωστός σε ολόκληρη την Ιαπωνία. Σήμερα το συγκεκριμένο άγαλμα δίπλα στο σταθμό είναι ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία συνάντησης του νεανικού πληθυσμού και σε συνδυασμό με τα παρακείμενα εμπορικά κέντρα χωρίς καμία δόση υπερβολής μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ζωντανές περιοχές της πόλης. Η βόλτα σας εδώ θα σας προσφέρει μία απόλυτη περιγραφή της σύγχρονης όψης του Τόκιο και θα σας οδηγήσει μπροστά στις βιτρίνες των γνωστότερων καταστημάτων ένδυσης και μόδας.

Το πάρκο Σιντζούκου Γκιοέν

Το Shinjuku Gyoen είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δημοφιλή πάρκα του Τόκιο. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το σταθμό Shinjuku, καταπράσινο γκαζόν, δρομάκια για περίπατο και ένα τοπίο που προσφέρει μια χαλαρωτική απόδραση από το πολύβουο αστικό κέντρο γύρω από αυτό. Την άνοιξη το Shinjuku Gyoen γίνεται ένα από τα καλύτερα μέρη στην πόλη για να δείτε άνθη της κερασιάς.

Το συγκρότημα ψυχαγωγίας του Τόκιο

ο συγκεκριμένο συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή Bunkyo Ward, αρκετά κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο προκάτοχός του το συγκρότημα Korakuen. Η λειτουργία του ξεκινά από τις 17 Μαρτίου 1988 και σε ορισμένες περιπτώσεις η χωρητικότητά του έχει ανέλθει σε 150.000 θεατές. Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χώρους ψυχαγωγίας σε ολόκληρη τη χώρα και ταυτόχρονα αποτελεί μια απόλυτα πετυχημένη τουριστική ατραξιόν καθώς πολλοί επισκέπτες του Τόκιο επιλέγουν να περάσουν μία από της ημέρες παραμονής τους στην πόλη εδώ.

Αποτελείται από μία τεράστια αίθουσα συναυλιών και παραστάσεων που φιλοξενεί μερικά από τα γνωστότερα και διασημότερα καλλιτεχνικά σχήματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης περιλαμβάνει ένα λούνα παρκ που από μόνο του συγκεντρώνει το ενδιαφέρον της πλειοψηφίας των επισκεπτών μικρότερων ηλικιών. Περιλαμβάνει ακόμα ένα γήπεδο που είναι η επίσημη έδρα του συλλόγου μπέιζμπολ Yomiuri Giants και κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει διοργανώσεις μπάσκετ, ποδοσφαίρου, πάλης, κικ μποξ και ντράξτερ. Είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο κέντρο ψυχαγωγίας στην Ιαπωνία και στην περίπτωση που είστε λάτρης της διασκέδασης και των θεαμάτων θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα να αφιερώσετε μία μέρα από τη παραμονή σας στην πόλη ώστε να επισκεφτείτε το Tokio Dome.

Πηγή πληροφοριών:  travelplorer.gr | taxidologio.gr | clickalife.gr
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Booking.com
Τι ειναι το Travelink;

Είναι ένα ταξιδιωτικό portal
με σκοπό την ενημέρωση των ταξιδιωτών για...

Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης

Διαβάστε προσεκτικά
τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας

Δείτε αναλυτικά
Επικοινωνια

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Φόρμα επικοινωνίας

Travelink - Ο ταξιδιωτικός σας σύνδεσμος