Βιετνάμ, Ασία

Ταξιδιωτικός οδηγός

Μερικοί προορισμοί προκαλούν νοητικές εικόνες τη στιγμή που αναφέρεται το όνομα τους, και μία από αυτές είναι και το Βιετνάμ. Μία ξέφρενη και συναρπαστική χώρα, φέρνει στο νου κωνικά καπέλα, πλανόδιους πωλητές, βουβάλια που περπατούν αργά κατά μήκος των ορυζώνων, μοτοποδήλατα που βουίζουν μέσα στις πόλεις και πλωτές αγορές στον ποταμό Μεκόνγκ.

Δεκαετίες σκληρών συγκρούσεων και συρράξεων είχαν σαν αποτέλεσμα η παλιά Ινδοκίνα, να μετατραπεί σε μία από τις πιο ταλαιπωρημένες περιοχές της Γης. Οι αλλαγές των καθεστώτων που διαδέχοντο η μία την άλλη και η κακή οικονομία των χωρών αυτών ήταν η αιτία που για δεκαετίες ολόκληρες τα κράτη της πρώην Ινδοκίνας ζούσαν κυριολεκτικά απομονωμένα από τον υπόλοιπο κόσμο. Το Βιετνάμ τα τελευταία χρόνια είναι ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους προορισμούς της ΝΑ Ασίας με τουριστική υποδομή που συνεχώς βελτιώνεται. Οι μέρες που το Βιετνάμ ήταν γνωστό για τις διαμάχες του με την Αμερική είναι πλέον πολύ μακριά. Από τους Ναούς του Ανόι και τα νησιά του Halong Bay στις παραλίες του Nha Trang και τα παλάτια του Hue, είναι μία χώρα πλέον σταθερά χαραγμένη με ταξίδι ψυχής.

Η χώρα αλλάζει πρόσωπο από τον Βορρά στον Νότο. Σε αντίθεση με το ρομαντικό, αποικιακό, πιο δροσερό Hanoi, η Saigon είναι πιο νεανική, γρηγορότερη και πιο καυτή. Το Halong Bay με τα καρτποσταλικά νησάκια και το Hoi An με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, προστατευόμενα μνημεία της UNESCO και τα δύο, και το Δέλτα του ποταμού Mekong, με τις αρχετυπικές βιετναμέζικες εικόνες των ορυζώνων είναι μερικά μόνο από τα highlight του Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ έχει μια μακρά ακτογραμμή που εκτείνεται κατά μήκος του ανατολικού ορίου της χώρας και αναδιπλώνεται γύρω από το νότιο άκρο για 3.260 χιλιόμετρα, μια απόσταση, μεγαλύτερη από το μήκος της χώρας. Έχει 125 παραλίες, από τις οποίες σχεδόν όλες είναι πανέμορφες. Στην νότια περιοχή του νησιού βρίσκεται το Να Τρανγκ, η παραλία με τα 6χλμ λευκής άμμου. Στο νότιο κεντρικό Βιετνάμ βρίσκεται η Νταλάτ, μια μικρή Ελβετία, σε υψόμετρο 1500 μέτρα η οποία θυμίζει κάτι από Γαλλικές Άλπεις, με σπίτια χτισμένα σε ευρωπαικό γαλλικό στυλ. Η πόλη απλώνεται πάνω σε λόφους με πολλές λίμνες με γαλαζοπράσινα νερά, καταρράκτες και γενικά πράσινο τοπίο για απόδραση. Στο νοτιότερο σημείο της χώρας συναντάει κανείς το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 39.000 χλμ, με πανέμορφους οριζώνες, ένα τοπίο διαφορετικό από αυτά που συναντά κανείς στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ευλογημένο με μια πανέμορφη ακτογραμμή, σμαραγδένια νερά, καταπράσινα βουνά, Εθνικά Πάρκα που κόβουν την ανάσα, ζωντανές πόλεις, πολιτιστικό ενδιαφέρον και μία από τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου, το Βιετνάμ τα έχει όλα. Το Βιετνάμ είναι ένας προορισμός που συναρπάζει, δεν είναι απλά ένα …. ταξίδι!

Πηγή πληροφοριών:  your way travel | exelixis travel | athinorama.gr | mixanitouxronou.gr | asiatravelroutes.com
BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Booking.com
Τι ειναι το Travelink;

Είναι ένα ταξιδιωτικό portal
με σκοπό την ενημέρωση των ταξιδιωτών για...

Διαβάστε περισσότερα
Όροι χρήσης

Διαβάστε προσεκτικά
τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας μας

Δείτε αναλυτικά
Επικοινωνια

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας
ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο

Φόρμα επικοινωνίας

Travelink - Ο ταξιδιωτικός σας σύνδεσμος